04.11.2016

Karob nebo také svatojánský chlébrohovník a nebo chléb svatého Jana- pod všemi těmito názvy se skrývá jedno. Plod stálezeleného, poměrně vysokého stromu, který roste všude ve středomoří a dosahuje výšky 15 – 17 metrů. Podlouhlé, tmavě hnědé plody v sobě skrývají drobná semena. Většinou je jich čtyři až deset. Plody se suší a vzniká z nich šetrným mletím prášek. A ten má fantastické využití v potravinářství, kosmetice a farmacii. 

Karobová káva Creta Carob

Tento středomořský zázrak je přirozeně nasládlý a nabízí se jeho využití všude tam, kde bychom použili kakao. S tím rozdílem, že neobsahuje teobrominpsychoaktivní látky, kofein, má o třetinu méně kalorií a mnohem méně tuku než čokoláda. Dobrá zpráva pro čokoholiky je, že karobová čokoláda chutná opravdu hodně podobně jako ta klasická. Stále častější užití má jako hypoalergenní náhražka mouky při bezlepkové dietě a kojenecké výživě.

Karob Svatojánský chléb Creta Carob Karobové speciality

 

Speciality z karobu svatojánského chleba

 

ceny s DPH

»zpět do archivu novinek