Léčivé účinky medu jsou obecně známé. Každý z nás ví, že sladit medem, jako náhražkou cukru, je vice než prospěšné.

Kvalita medu je bohužel v poslední době na českém trhu velmi proměnlivá. Tlak na finální cenu je značný, a to je hlavní příčina kvality produktu, ředění medu, přidávání cukru a podobně.  tymianovy med

V naší nabídce naleznete pouze prvotřídní řecké tymiánové medy s konkrétním místem sběru pylu a tím je Kréta, ne žádné "směs medu z EU a zemí mimo EU". Více ... 

Nejprodávanější produkty v kategorii

Krétský med tymián a jehličnany Physis Of Crete 980gr
Cena
487Kč

Krétský med tymián a jehličnany Physis Of Crete 980gr

Dostupnost: Skladem

Tradiční vysoce kvalitní řecký med z Kréty tymián a jehličnany....

Řecký pomerančový med 400g
Cena
266Kč

Krétský květový med z květů pomerančovníku

Dostupnost: Vyprodáno

Krétský květový med z květů pomerančovníku

  • Značky a parametry

Značky:  Vše

V naší nabídce naleznete pouze prvotřídní řecký tymiánový med s konkrétním místem sběru pylu a tím je Kréta, ne žádné "směs medu z EU a zemí mimo EU". 

Kréta, která je teměř izolovaná od kontinentů, její poloha ve středomoří, 300 dnů slunečního svitu za rok a její nedotčenost průmyslem, to vše je zárukou, že krétský med je jeden z nejkvalitnějších. Základem krétského medu je pyl z tymiánu, který včely sbírají v nedotčené přírodě krétských hor. 

Tymián jako léčivá bylina obecně působí na..... a je nám líto, že Vám zde o této bylince nemůžeme sdělit více informací, protože dle nařízení EU 432/2012 není možné u námi nabízeného produktu zveřejňovat a propagovat obecně známé léčivé účinky tohoto produktu, ani jednotlivých složek tohoto produktu, a jste nucení si veřejně známé informace přečíst zde Wikipedie

Veškeré tyto léčivé vlastnosti tymiánu jsou díky péči výrobců medu na Krétě samozřejmě zachovány. Pravidelná konzumace řeckého tymiánového medu je jako prevence více než prospěšná.

Pro zachování všech účinných a léčivých látek je samozřejmě nutné konzumovat med nejlépe v přírodním stavu, ne tepelně upravený například v čaji. Každé zvyšovaní teploty medu účinné látky snižuje. Teplota čaje, do kterého přidáváme tymiánový med, by neměla překročit 50°C. Med by se měl přidávat do čaje až v okamžiku, kdy ho již můžeme pít a navíc těsně před jeho konzumací. Med je vhodné využít také na pečivo, do bílých jogurtů, na lívance, palačinky a jiné moučníky. Výborné jsou také ořechy zalité medem.

Cukernatění medu

Víte, co je cukernatění medu? Jde o zcela přirozený proces, který je závislý na několika faktorech: 
poměr fruktózy a glukózy, vlhkost a teplota okolí
Snadněji cukernatí med pomerančový, z bavlny a vřesů – 1- 3 měsíce. Více času potřebuje tymiánový med. Med ze stromů jako třeba borovice a jedle necukernatí vůbec. 
Pokud vám med zcukernatí, dejte ho do nádoby s teplou vodou, stačí 45 st. Pak se rozpustí bez ztráty živin.

Produkty v nabídce