Agureleo čerstvý nefiltrovaný extra panenský olivový olej Physis of Crete sklo 0,5l

225 Kč s DPH
(196 Kč bez DPH)

Země původu Řecko, Kréta

Dostupnost: Skladem
Objednací číslo:1908

Olivovy olej PHYSIS OF CRETE

DÁREK ZDARMA. Nakupte minimálně za 2000Kč a vyberte si v košíku z nabídky dárků zdarma.

Objednací číslo: 1908
Výrobce: Physis Of Crete
Kategorie: Řecké olivové oleje z Kréty
Dostupnost: Skladem
Obal: Sklo
Objem: 0,5l
kyselost / acidita olivového oleje: do 0,8%

Agureleo je nefiltrovaný extra panenský olivový olej z Kréty lisovaný za studena z ještě nezralých zelených oliv. Olej zvaný agureleo je olej s typickou výraznou pikantní chutí, pro někoho možná až nahořklou. Tento olej je pro skutečné znalce a vyznavače kvalitních olivových olejů. S trochou nadsázky můžeme olej agureleo přirovnat k burčáku mezi víny. Olej je nefiltrovaný a tak díky již popsaným benefitům se vyznačuje zakalením avšak s velmi vysokým obsahem výžiných látek.

  Vyrábí se v oblasti na jižní Krétě v Lasithi s rodinnou tradicí výroby olivového oleje. Je nejlepší volbou na saláty, vaření a studenou kuchyni. Zkuste ochutnat jeho vynikající chuť jen tak na bagetě či pečivu.

Co byste měli vědět o olivovém oleji

Olivový olej je považován za potravinu s obsahem mononenasycených tuků, a je klíčovým prvkem středomořské stravy.

Olivy na lisování se trhají před konečným dozráním, kdy mají barvu zeleného lilku, protože kvalita oleje je mnohem lepší, než olej z plně zralých oliv.

Panenský olivový olej, je "přírodní šťáva", která obsahuje nedotčené všechny klíčové složky obsažené v olivách, jako jsou vitamíny a minerály, a tudíž má olivový olej k dispozici všechny prospěšné vlastnosti.

Panenské olivové oleje jsou děleny podle obsahu volných mastných kyselin (kyselosti, acidity) a dalších zvláštních charakteristik pro každou kategorii.

Za TOP třídu se považuje za extra panenský olivový olej s aciditou ≤ 0,3%

Dle nařízení EU 432/2012 není možné u námi nabízeného produktu zveřejňovat a propagovat obecně známé léčivé účinky tohoto produktu, ani jednotlivých složek tohoto produktu.